TIPS & TRENDS

ENERGIELABEL EENVOUDIG TE VERBETEREN


NIJKERK – De afgelopen twee maanden kregen alle vijf miljoen huiseigenaren die nog geen energielabel hadden een voorlopig energielabel thuis gestuurd. Wil je verhuizen en viel het label tegen? Schakel R.vandeBeek Glasbedrijf in voor het aanbrengen van de nieuwste generatie isolerend glas.

Het is een van de eenvoudigste en voordeligste manieren om je energielabel te verbeteren, vertelt Rudy van de Beek van R.vandeBeek Glasbedrijf. ,,Als je gaat verhuizen en je huis in de verkoop zet, is het natuurlijk het beste om een zo goed mogelijk energielabel te hebben. Als het energielabel tegevalt, dan wil je dat natuurlijk verbeteren want dat komt de verkoop van je huis ten goede.’’
De onderneming maakt gebruik van de nieuwste generatie isolerend glas. HRglas – wat staat voor Hoog Rendement glas – is het meest isolerende glas dat op dit moment verkrijgbaar is. Het is de opvolger van traditioneel dubbelglas en is verkrijgbaar in verschillende isolatiewaardes. HR++glas wordt algemeen gezien als de beste keuze voor particulieren vanwege de prijs-kwaliteit verhouding.
Die isolerende werking legt woningbezitters geen windeieren. De onafhankelijke instantie Milieu Centraal becijferde dat het rendement van HR++ isolatieglas vergelijkbaar is met een rente van zeven procent op een spaarrekening. Heb je nog enkel glas in heel je woning? Dan daalt je jaarlijkse gasverbruik met gemiddeld 430 m3. Dat is aanzienlijk als je bedenkt dat een woning gemiddeld bijna 1.300 m3 gas voor centrale verwarming nodig heeft. Bij de huidige gasprijzen scheelt dat al snel 250 euro per jaar.”


www.rvdbeek.nl