Huizenprijzen stijgen opnieuw

NIJKERK – Goed nieuws voor verkopers. Voor het vierde kwartaal op rij zijn de huizenprijzen in Nijkerk gestegen. Een woning verwisselt op dit moment gemiddeld voor 270.000 euro van eigenaar. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van makelaarsorganisatie NVM. In april, mei en juni werden er 204 woningen verkocht in de NVM-regio waartoe de gemeente Nijkerk behoort. Zoals altijd waren tussenwoningen het meest populair. Met 78 verkopen lag het aantal transacties ruim een kwart hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook de vraag naar appartementen (+7,8%), vrijstaande huizen (+7,6%) en twee-onder-een-kapwoningen (+1,3%) nam toe. Hoekwoningen bleken juist minder populair. Al ruim een jaar lang doet de Nijkerkse woningmarkt het goed. Niet alleen het aantal transacties en de verkoopprijzen zitten in de lift, woningen worden ook sneller verkocht. De huizen die in het tweede kwartaal van eigenaar wisselden, stonden gemiddeld iets meer dan drie maanden te koop. Ook in de rest van Nederland zit de woningmarkt in de lift. NVM laat weten dat de doorstroming in de markt op gang is gekomen en het aantal transacties weer op het niveau van voor de crisis is. De nog altijd lage hypotheekrente en het toegenomen consumentenvertrouwen spelen daarin volgens de makelaarsorganisatie een rol. ,,Ook het feit dat per 1 juli door maatregelen opnieuw minder geleend kan worden, kan hebben meegespeeld. Er lijkt in de laatste weken sprake te zijn geweest van een eindsprint in het aantal verkopen”, aldus de NVM.