TIPS & TRENDS

Keramisch parket wint terrein

NIJKERK – Steeds meer woningbezitters kiezen voor een keramische parketvloer en dat is niet zo gek, want behalve heel mooi zijn deze vloeren superpraktisch en bovendien uitermate geschikt voor vloerverwarming. En dan hebben we het niet eens over de looks gehad! Bij Tegelstudio Johan van de Veen vind je een uitgebreide collectie van de prachtigste Italiaanse tegels.

In Tegelstudio Johan van de Veen draait het natuurlijk allemaal om tegels, maar het verrassende is dat veel tegelvloeren er uitzien als ambachtelijke houten of stoere betonnen vloeren. Die looks zijn anno 2015 dan ook razend populair, vertelt Bea van de Veen. Niet zo gek als je bedenkt dat keramische vloeren uitermate geschikt zijn voor vloerverwarming, maar het uiterlijk hebben van een authentieke houten of betonnen vloer. Een perfecte combinatie dus, waar steeds meer woningbezitters voor kiezen.

Nagenoeg de hele tegelcollectie bij Tegelstudio van de Veen vindt zijn oorsprong in Italië, dat internationaal bekend én geliefd is om de unieke en kenmerkende stijl. Behalve hun smaakvolle uiterlijk bieden ze duidelijk praktische voordelen boven andere materialen: ze hebben een lange levensduur omdat ze keihard en slijtvast zijn. En een betegelde ruimte is bovendien hygiënisch en goed schoon te houden. Niet zelden komt het voor dat een houten vloer in een oude woning wordt vervangen door een tegelvloer. Een tijdrovende klus waar heel wat bij komt kijken, weet Jordi van de Veen uit ervaring. ,,Houten vloeren zijn vaak gelijmd en gespijkerd en moeten stukje bij beetje verwijderd worden.

Maar het resultaat mag er zijn, want een tegelvoer hoeft qua looks niet onder te doen voor een houten exemplaar.’’ Tegelstudio Johan van de Veen heeft in deze branche een goede naam opgebouwd. Niet alleen door de jarenlange ervaring en kennis die de onderneming in huis heeft, maar ook door in het afgelopen decennia in te springen op de toenemende populariteit van vloerverwarming. Het is een zuinige manier om je huis te verwarmen, geeft Bea van de Veen aan. Radiatoren zijn niet meer nodig, het is gezonder voor mensen met een allergie en het geeft de meest gelijkmatige en behaaglijke warmte. ,,We zijn ervan overtuigd dat vloerverwarming de toekomst heeft.’’

Tegelstudio Johan van de Veen is gespecialiseerd in het leggen van grote formaten tegels. Alle mogelijke combinaties zijn te maken. Neem de tegels met een formaat van 1.20 meter bij 1.20 meter bijvoorbeeld. Naast grote tegels zijn ook natuurlijke en warme tinten nog altijd een trend. Kleuren zijn er nog steeds weinig in de badkamer. ,,Het moet natuurlijk een flink aantal jaren meegaan, dus dan kies je eerder voor een wat meer neutrale, natuurlijk look. En daarin zijn de variaties eindeloos qua kleur, grootte en uitvoering.’’
http://www.tegelstudionijkerk.nl/