TIPS & TRENDS

Mantelzorgpas Univé stimuleert zorg voor elkaar

NIJKERK – Uit onderzoek van verzekeraar Univé blijkt dat bijna alle Nederlanders voor veel zaken bij hun buren terecht kunnen. Univé juicht iedere vorm van mantelzorgondersteuning toe. Zo voorziet de verzekeraar mantelzorgers onder meer van advies en vergoedingen en stimuleert initiatieven zoals de Mantelzorgpas.

Verzekeraar Univé deed onderzoek naar het vertrouwen van Nederlanders in hun buren. En wat blijkt? Bijna alle Nederlanders geven aan dat ze regelmatig bij hun buren aankloppen voor hulp. Leendert Verduin van Univé Midden Nederland, gevestigd in Nijkerk, vindt het een mooi gegeven dat zoveel mensen bereid zijn om lichte taken voor hun buren op zich te nemen. ,,In de participatiemaatschappij gaat het om zelfredzaamheid: mensen moeten zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen wonen en buren kunnen daar een rol in spelen. Een beetje hulp van iemand die dichtbij woont kan een groot verschil maken. Door kleine klusjes te doen voor een hulpbehoevende buurman of buurvrouw, kan je de familie of mantelzorger ontlasten. Univé juicht iedere vorm van mantelzorgondersteuning toe. Zo voorzien wij mantelzorgers onder meer van advies en vergoedingen en stimuleren wij initiatieven zoals de Mantelzorgpas.’’

Uit het onderzoek blijkt tevens dat we onszelf als goede buur zien, met een 7,5 als gemiddeld cijfer. Opvallend is wel dat we onze buren iets lager waarderen: zij krijgen gemiddeld een 7,1.
Voor meer informatie:over de onderzoeksresultaten: www.unive.nl/burenhulp-onderzoek

unive.nl/dichtbij