NIEUWS

‘Meedenken over invulling Nijkerk’

Op zoek naar een winkelpand, bedrijfsruimte, kantoorruimte of een bouwlocatie voor uw bedrijf? Midden Nederland Bedrijfsmakelaars weet wat er in Nijkerk speelt en adviseert u graag.

De tijd dat een makelaar overal verstand van kon hebben is voorbij. ,,Daarom is Midden Nederland Makelaars opgedeeld in vier specialisaties, namelijk woningmakelaardij, bedrijfsmakelaardij, agrarisch onroerend goed en hypotheken”, vertelt Christiaan Groeneveld. Samen met zijn vijf collega’s van de bedrijfsmakelaardij-tak adviseert hij dagelijks ondernemers bij zaken als aankoop, verkoop, verhuur, taxaties en beleggingspanden. ,,Het is in de makelaardij belangrijk dat je een specialist bent die de lokale markt van binnen en van buiten kent. Die marktkennis is onze grote kracht. In de acht jaar waarin we nu in Nijkerk gevestigd zijn, hebben we een groot deel van de lokale ondernemers leren kennen. We weten wat er speelt en kunnen daardoor goed op de behoeften inspelen.” ,,We werken met een relatief klein team en een platte organisatie”, vult collega Bob Schouten aan. ,,We willen op een verantwoorde, vertrouwde manier zaken doen. Dat is belangrijk als je op lokaal niveau werkt. We hebben het hier niet over een brood dat je koopt, maar over grote investeringen. Een consument koopt op emotie, maar een ondernemer denkt doorgaans meer strategisch en heeft een bepaald doel voor ogen.”

Advisering is daarom een groot onderdeel van het werk van de bedrijfsmakelaars. Groeneveld: ,,Er komt ongelooflijk veel bij kijken, van regelgeving en vergunningen tot btw-vraagstukken. Daarom worden wij onderworpen aan permanente educatie, zodat onze certificering en kennis altijd up-to-date is.” Momenteel is de door de gemeente ingezette uitrol van nieuwe bedrijventerreinen een hot item in het Nijkerkse bedrijfsleven. ,,Een lastige, want leegstaand onroerend goed is al lange tijd een probleem in Nederland”, aldus Schouten. ,,De tijd dat een pand werd aangeboden en vanzelfsprekend weer verhuurd werd, is voorbij. Je moet creatiever zijn en breder zoeken naar oplossingen. Doordenken en onderzoek naar alternatieve aanwendbaarheden is belangrijk. Ook bestemmingswijzigingen en transformatie komen aan bod. Veel pandeigenaren komen dan ook bij ons voor advies. Het belangrijkste is wat ons betreft dat de bestaande gebouwen gevuld blijven, om verpaupering van Nijkerk te voorkomen.” Schouten: ,,Naast het grootschalige onroerend goed op de bedrijventerreinen, hebben we ook veel ervaring met retail. Zo denken we graag mee over zaken als leegstand in het winkelcentrum van Nijkerk, wat een lastig vraagstuk blijft, en hebben we regelmatig contact met de citymanager.

 

Lokale expertise en breed netwerk

Midden Nederland Makelaars heeft vestigingen in Nijkerk, Putten, Ermelo, Harderwijk, Voorthuizen en Barneveld. Elk kantoor focust zich op de eigen, lokale markt. Tegelijkertijd profiteren opdrachtgevers – bijvoorbeeld in Nijkerk – van het brede netwerk en de contacten die andere vestigingen hebben met bijvoorbeeld retailers en ondernemers in hun gebied. Het kantoor van Midden Nederland Makelaars in Nijkerk bevindt zich aan de Oranjelaan 4 en huisvest ook de woningmakelaardij. Eén van de specialisaties van Midden Nederland Bedrijfsmakelaars is taxatie van bedrijfsonroerendgoed. Dat gebeurt onder meer via TMI en FGH-formaten. Vaak leggen de taxateurs rechtstreeks contact met de accountant of bank van de klant, waardoor de opdrachtgever in één keer het juiste en volledig uitgewerkte taxatierapport ontvangt. Dit versnelt en versoepelt het financieringsproces. ,,We voldoen aan de specifieke eisen die banken voorschrijven en zijn aangesloten bij TMI en NVM Business en ingeschreven in het register van VastgoedCert.”

Hoofdfoto pand (Medium)