Nijkerk in top woongemeenten

NIJKERK – Er zijn weinig gemeenten in Nederland waar het beter wonen is dan in Nijkerk. Althans, dat concludeert weekblad Elsevier op basis van een groot woononderzoek.

Nijkerk neemt daarin de 29e plaats van de in totaal 393 Nederlands gemeenten in, voor onder meer Barneveld, Bunschoten, Amersfoort en Putten. Onder meer de nabijheid van scholen, winkels, supermarkten en recreatieterreinen drage

n volgens Elsevier bij aan het woongenot in Nijkerk. Nijkerk scoort ook hoog als het gaat om de verkeersveiligheid, de lage overlast en grote werkgelegenheid. Natuurlijk zijn er ook minpuntjes. Andere gemeentes in Nederland scoren bijvoorbeeld relatief beter als het gaat om groen, natuur en culturele voorzieningen. Het feit dat Nijkerk geen eigen bioscoop of theater heeft draagt onder meer bij aan dat laatste aspect. Qua bereikbaarheid en rust en ruimte scoort de gemeente Nijkerk gemiddeld. Het woononderzoek is uitgevoerd door Bureau Louter. De onderzoekers vergeleken gegevens uit openbare bronnen en enquĂȘteerden inwoners van alle gemeenten over hun woongenot. In totaal zijn de gemeenten op 101 punten met elkaar vergeleken op het gebied van wonen, werken, recreatie en cultuur, leefklimaat en rust en ruimte.