Online meepraten over Doornsteeg

NIJKERK – Doornsteeg bestaat vooralsnog alleen op de tekentafel, maar Nijkerks nieuwste wijk heeft al wel een eigen website. Op www.woonstek-doornsteeg.nl kunnen potentiële kopers alles vinden over de nieuwe wijk en meepraten over hoe de wijk er uit moet komen te zien.

Dat laatste kan via de Woonenquête. Het online onderzoek moet inzicht geven in hoe toekomstige bewoners hun ideale wijk en woning zien. De woonwensen worden volgens de gemeente Nijkerk meegenomen in de ontwikkeling en helpen om zo vraaggericht mogelijk te bouwen. Doornsteeg – gelegen aan de westkant van Nijkerk – moet uitgroeien tot een kindvriendelijke, duurzame en groen opgezette familiewijk. De eerste woningen worden naar verwachting vanaf 2016 gebouwd. Uiteindelijk zal de wijk circa 1.200 woningen bevatten.