HUIS TE KOOP

‘Randje dorp, toch alles dichtbij’

In de rubriek ‘Woning van de maand’ vind je elke maand een opvallende woning in Nijkerk en omgeving die graag van eigenaar verwisselt. Deze keer een vrijstaande woning aan de L. Ph. Michonlaan 5 in Hoevelaken.

 

Wat is wat u betreft het leukste plekje in het huis?
,,Dat is toch wel het terras in de tuin, omdat we tot ‘s avonds laat nog heerlijk buiten kunnen zitten. De tuin ligt op het zuidwesten en is aan alle kanten afgeschermd. Om het terras af te schermen voor de zon is er een automatisch zonnescherm geplaatst. Qua uitzicht is het ook een fijne plek. De buren zitten op ruime afstand doordat hun perceel behoorlijk groot is en aan de Oosterdorpstraat grenst.”


Hoe lang woont u al aan de L. Ph. Michonlaan 5 in Hoevelaken?

,,We waren twaalf jaar geleden de eerste bewoners van deze nieuwbouwwoning. Ontwikkelaar R. van de Mheen bouwde toentertijd dit plan in de wijk Middelaar. Het zijn drie van deze woningen en nog een aantal andere koopwoningen. We hebben de badkamer en keuken modern uit laten voeren, verder hebben we achter in de tuin een overkapping geplaatst voor de caravan, die met een kleine aanpassing ook als moderne veranda is te gebruiken.’’


Wat is het mooiste vertrek?
,,We hebben niet per se één favoriete ruimte. Wat ons aantrok is dat het een ruim opgezet huis is in zijn totaliteit. Er is nog een mogelijkheid voor uitbreiding van het aantal kamers op de zolderverdieping. Daar staat ook de warmteboiler die is aangesloten op de zonnecollectoren op het dak. Ons huis was één van de eersten waarbij de plafondhoogte van 2,60 meter werd aangehouden, dus de kamers zijn mooi hoog en daardoor extra ruimtelijk.”

 

Wat is de reden dat het huis te koop staat?
,,We willen graag wat kleiner gaan wonen omdat we al wat op leeftijd zijn. Ik ga richting de zeventig, dus het is tijd om te gaan nadenken over een toekomstbestendige woning.”

 

Wat is er voor u zo leuk aan wonen in Hoevelaken
,,Het is een hechte gemeenschap. We wonen hier al 31 jaar. We zijn wel eens verhuisd binnen het dorp, maar ik zie ons niet vertrekken. Het is kleinschalig genoeg om gezellig te blijven, maar tegelijk is wel alles aanwezig wat je nodig hebt.”

 

Wat voor buren krijgt de toekomstige bewoner?
,,Over het algemeen jonge buren met schoolgaande kinderen.”

Hoe zou u deze woning aanprijzen bij potentiële kopers?
,,Het is lastig om over je eigen huis te zeggen dat het zo fantastisch is. Het is een ruime moderne, met veel aandacht onderhouden woning voorzien van alle gemakken en een heerlijk ruime tuin.’’


Hoe zou u de buurt omschrijven?
,,De wijk ligt net in de buitenste ring van het dorp, dus je hebt alle faciliteiten op fietsafstand: winkels, de sportclub, het station. Verder is het een gezellige buurt met veel jonge gezinnen. De L. Ph. Michonlaan ligt naast de Koninginneweg, dus je bent zo in de levendigere delen van Hoevelaken.”

Adres: L. Ph. Michonlaan 5 Hoevelaken
Vraagprijs: € 575.000 k.k.
Info: Dé Registermakelaar 033 – 879 5434

 

L.P.H. Michonlaan 5 Hoevelaken-2 (Medium)L.P.H. Michonlaan 5 Hoevelaken-9 (Medium)L.P.H. Michonlaan 5 Hoevelaken-22 (Medium)L.P.H. Michonlaan 5 Hoevelaken-14 (Medium)L.P.H. Michonlaan 5 Hoevelaken-23 (Medium)