WONING VAN DE MAAND

Woning van de maand: Brahmslaan 42 in Nijkerk

In de rubriek ‘Droomhuis’ vind je elke maand een opvallende woning in Nijkerk die graag van eigenaar verwisselt. Deze keer een royale middenwoning aan de Brahmslaan 42 in Nijkerk. Met garage! Foto’s vindt u onderaan de pagina.

Hoe lang woont u al aan Brahmslaan 42 in Nijkerk?

Twaalf jaar geleden zijn we hier vanuit Amsterdam komen wonen. Ik was toen hoogzwanger van ons tweede kindje. We woonden destijds op drie hoog en ik verlangde naar een wijk waar mijn kinderen veilig kunnen opgroeien. Toen we dit huis gingen bekijken, weet ik nog dat ik uit de auto stapte en dacht: wauw, wat een leuk huis! Vooral de erker met het balkon erboven sprak ons aan. En ook de beslotenheid van de achtertuin vond ik handig met twee kleintjes. Het huis was ooit een huurhuis, en niet echt gemoderniseerd, dus wij hebben direct alles dubbelglas laten zetten, en ook de wanden en dak geïsoleerd. Met de voortuin op het zuiden is het altijd zonnig in huis en daarom zijn onze energiekosten zo laag.

Wat is wat u betreft het leukste plekje in het huis?

’s Morgens zitten wij graag met een kopje koffie aan de keukentafel met uitzicht op de tuin. In het weekend, met mooi weer, zitten wij graag op het bankje in de achtertuin in de ochtendzon. De eerste zomer was ik bang dat we geen zonnige tuin zouden hebben. Ik was blij verrast dat het zonnetje mooi om het huis van de buren schijnt. Daarom is in de avond mijn favoriete plek rechtsachter in de tuin, waar wij tot 20.00 uur in de zon kunnen zitten.

Wat is het mooiste vertrek?

Het leuke van dit huis is dat het zo ruim en licht is. De kamers van de kinderen zijn ruim, de studeerkamer op zolder ook. Zelfs op de voorzolder is er ruimte genoeg om de was te op te hangen. Hoewel ik graag in onze nieuwe badkamer ben, vind ik het mooiste vertrek toch de woonkamer. Het heeft een L-vorm en de keuken is open, maar toch afgescheiden van de woonkamer. Ook al is het een druilerige donkere dag, er is zóveel daglicht. En omdat wij zowel voor en achter geen inkijk hebben van buren, is er vrij uitzicht op de lucht en de bomen. Dat vrije uitzicht gaf destijds de doorslag om voor dit huis te gaan.

Wat is de reden dat het huis te koop staat?

Wij hebben een woning op het oog waar we graag zouden willen wonen. Meer in het centrum van Nijkerk. Dat is handig want ook ons kantoor zit in het centrum.

Wat is er voor u zo leuk aan wonen in Nijkerk?

Nijkerk is gezellig en overzichtelijk. Voor ons werk reizen wij door heel Nederland en dan ligt Nijkerk supercentraal. Soms gaan wij ook met de trein en dan is een station in de buurt ook prettig.

Wat voor buren krijgt de toekomstige bewoner?

Wij hebben rustige en vriendelijke buren. We zullen ze zeker gaan missen in de toekomst. Af en toe voor elkaar klaar staan, en tegelijkertijd heeft ieder gewoon zijn eigen leven. We lopen bij elkaar de deur niet plat, en dat hoeft voor ons ook niet. Een kopje suiker lenen kan altijd.

Hoe zou u de buurt omschrijven?

Deze wijk is makkelijk toegankelijk en breed opgezet. Dicht bij de supermarkt, die is een paar minuten lopen. Ook de scholen zijn dichtbij. Mijn moeder komt hier wel eens logeren en dan zegt ze ‘wat onderhoudt iedereen zijn tuin toch goed in deze buurt!’. En ja, het is een prettige wijk deze jaren-70-wijk. Brede straten met veel groen en speelterrein voor kinderen. Achter ons huis is ook een groot plein waar we ook wel eens de auto parkeren, wassen en in alle rust de boodschappen uitladen.

Hoe zou je deze woning aanprijzen bij potentiële kopers?

Bent u op zoek naar lichte en ruime woning met een praktische indeling? Dit is een heerlijk huis met garage en plein achter het huis met op loopafstand de winkels en scholen.

Adres: Brahmslaan 42 Nijkerk
Vraagprijs: € 239.500 k.k.
Verkoopmakelaar: Van de Ridder Makelaars Nijkerk

: 033-245 3478