WOZ-WAARDE DAALT MINDER

NIJKERK – De gemiddelde WOZ-waarde van Nijkerkse woningen komt dit jaar uit op 258.800 euro. Dat is 1,6 procent lager dan vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Waarderingskamer, die toezicht houdt op WOZ-aanslagen die gemeentes opleggen. De WOZ-waarde volgt met enige vertraging de ontwikkeling van de huizenprijzen en zit in Nijkerk al jaren in de min. Op het hoogtepunt in 2010 lag de gemiddelde WOZ-waarde nog op 302.000 euro. De daling was dit jaar wel minder sterk dan vorig jaar (- 6,1 procent). Eind februari ontvingen woningbezitters in de gemeente Nijkerk hun WOZ-aanslag voor dit jaar. Op de aanslag staat de geschatte marktprijs van de woning per 1 januari 2014. De hoogte van de aanslag is belangrijk, omdat die bepaalt hoeveel je aan gemeentelijke belastingen en heffingen betaalt. Ook het eigenwoningforfait, een percentage van de waarde van je woning dat je moet optellen bij je bruto-inkomen, wordt vastgesteld met behulp van de WOZ-waarde.cijfers.nl. Daarmee presteert Nijkerk beter dan bijvoorbeeld buurgemeenten Barneveld.